Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася чергова нарада з питання контролю за використанням рекреаційних зон на території о. Джарилгач

Дата: 14.06.2018 11:05
Кількість переглядів: 785

Фото без опису     Фото без опису                            11 червня 2018 року в залі засідань районної ради відбулась спільна нарада щодо організації роботи по контролю за використанням рекреаційних зон для масового відпочинку на острові Джарилгач та підписання договорів на використання рекреаційних ділянок між підприємцями.

Острів Джарилгач є найбільшим незаселеним островом Чорного моря. Власником землі на о. Джарилгач є Державне підприємство «Скадовське досвідне лісомисливське господарство». На території острова з 2009 року знаходиться Джарилгацький національний природний парк, діяльність  якого спрямована на охорону природних об’єктів, що розташовані на 10 000 гектарах землі, разом з 2469 гектарами акваторії Джарилгацької затоки. Місцева влада активно працюює над розвитком рекреаційного аспекту території острова.

На нараді були присутні представники районної державної адміністрації, Державного підприємства «Скадовське досвідне лісомисливське господарство», Національного природного парку «Джарилгацький», Скадовського районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області, надавачів послуг по перевезенню на острів та підприємців, що здійснюють діяльність з надання послуг відпочивальникам, депутат обласної ради, помічник народного депутата, представники громадськості.

Відкриваючи засідання, голова райдержадміністрації Віктор Турик наголосив на важливості винесених на розгляд питань щодо дотримання екологічної безпеки, санітарного стану, збереження природно-заповідної зони та перспектив розвитку рекреаційних зон на території острова, створення умов для безпечного відпочинку туристів та відпочиваючих. Організацією контролю за цим на острові, як нагадав голова адміністрації, займається робоча група, яка буде здійснювати перевірки дотримання умов договору, законадавста та виконання умов підприємницької діяльності на острові. За підсумками перевірок будуть проводитись, в робочому порядку, засідання робочої групи, знаходження механізмів впливу на не дотримання умов підписаних угод, аж до розірвання угод на спільне використання рекреаційних ділянок на о. Джарилгач.

Найбільш актуальним питанням на засіданні було питання щодо збору та вивезення побутового сміття з острова. Цього року доставку сміття з острова та передачу його на утилізацію комунальному підприємству "Очисні споруди" займатиметься ТОВ "Скадовськ-Марина".

Підприємцям та перевізникам були надані роз'яснення щодо умов заключення договорів (строком на 1 рік) між лісомисливським господарством на земельну ділянку та з перевізником ТОВ "Скадовськ-Марина" (на вивезення сміття).

Підводячи підсумки наради, очильник району зазначив, що планова нарада робочої групи відбудеться 2 липня о 13 годині у районній державній адміністрації для аналізу та узагальнення інформації щодо дотримання екологічної безпеки, збереження природно-заповідної зони на території о. Дждарилгач в межах території державного підприємства “Скадовське дослідне лісомисливське господарство”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора