Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Великодню суботу до Скадовського району привезли Благодатний вогонь з Єрусалиму.

Дата: 11.04.2018 10:00
Кількість переглядів: 634

Фото без опису   Фото без описуНапередодні Пасхи усі жителі Скадовського району змогли отримати символ Воскресіння Христового із самого Єрусалиму – Благодатний вогонь.

За сприяння голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва Благодатний вогонь з Єрусалиму прибув на Херсонщину, який головний капелан області, отець Ігор Семеніхін, в супроводі з представниками обласної державної адміністрації та депутатами обласної ради, доставили вогонь з Києва авіарейсом напередодні свята і передали його представникам релігійних конфесій та керівникам районів області, представникам прикордонної служби і військовим.

07 квітня 2018 року очільник району Віктор Турик разом з отцем Миколою (Микола Тюрдьо) та керівником апарату районної державної адміністрації Андрієм Кириченком отримали Благодатний вогонь від голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва та передали його  релігійним громадам: Українській Автокефальній Православній церкві, Греко-Католицькій церкві, Українській православній церкві Київського патріархату.

Першими мали змогу отримати Благодатний вогонь в Греко-Католицькій церкві в селі Олександрівка (Птахівка), Українській православній церкві Київського патріархату в селі Улянівка, де Віктор Турик передав теплі вітання і побажання від заступника голови обласної державної адміністрації Рищука Є.М. та від себе особисто божого благословення, духовного оновлення, миру, здоров'я, злагоди, достатку та сімейного благополучча. Потім Благодатний вогонь доставили і в храми Скадовська.

Отримати Благодатний вогонь напередодні було запропоновано усім конфесіям Скадовського району, однак Українська православна церква Московського патріархату не виявила бажання отримувати Благодатний вогонь.

«Сходження Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі - це визначне чудо, яке відбувається кожний рік і яке засвідчує безмежну любов Бога до людей, який їм дає знак про своє існування і закріплює віру у безсмертя душі кожної людини, яка є «іскрою Божою» - зазначив Віктор Турик. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора