Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У м. Скадовськ пройшли урочистості з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 10.05.2018 10:51
Кількість переглядів: 703

                 День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні — державне свято в Україні, який офіційно відзначають 9 травня, розпочинаючи зі 2016-го року згідно проекту закону України № 2539 "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років".

 Цього дня, традиційно, віддати шану цій значній події в історії людства зібралися ветерани Другої світової війни, учасники війни на сході України, військовослужбовці, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, районних підприємств, організацій та установ, громадськість, ЗМІ.

До присутніх ветеранів, дітей війни, сучасних захисників Вітчизни і всіх гостей заходу зі словами щирої подяки, шани й побажаннями здоров`я та довгих літ життя звернулися голова Скадовської районної державної адміністрації Віктор Турик, голова Ради ветеранів Людмила Безердян, секретар міської ради Олег Сокольчук, військовий комісар Валерій Власиневич, голова громадської організації «Товариство воїнів АТО Херсонської області» Андрій Марчук.

Від імені голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, від Скадовської районної державної адміністрації та від себе особисто, до всіх присутніх звернувся очільник району Віктор Турик: «Український народ, який опинився у самому центрі жахливої трагедії, заплатив особливо високу ціну за свою свободу. Непоправних втрат зазнала фактично кожна родина. Але на жаль,  українці знову зі зброєю в руках, виконують святий обов’язок, захищаючи рідну землю на сході країни. Долі українських солдат у роки Другої світової й бійців сьогодення сплелися у єдиному пориві — жити у мирі, боронити рідну землю від загарбника. Український народ завжди прагнув миру і єдності, найвищою цінністю для якого є і залишатиметься – людське життя».

Вокальні колективи районного будинку культури ім. Т.Г. Шевченка вшанували визволителів патріотичними виступами.

Хвилиною мовчання пpисутні вшанували пам`ять усіх полеглих за волю України, тих, хто навічно залишився молодим у нашій пам'яті.

По завершенню мітингу велелюдна колона скадовчан пройшла урочистою ходою від центральної площі до Алеї Слави. На чолі колони несли прапор України та Книгу Пам'яті.

Покладаючи квіти до Вічного вогню, всі скадовчани, від маленьких дітей до сивочолих ветеранів, схиляли голови на знак пошани та вдячності загиблим у роки війни.

На набережній міста, куди перемістилося свято, звучала музика у виконанні оркестру «Садко» Скадовської дитячої школи мистецтв в рамках свого концерту. Всіх бажаючих пригощали "солдатською кашею”, знову звучали слова привітань для ветеранів та пісні воєнних років.

І протягом усього дня до Вічного вогню, з однією спільною мрією про мир в Україні, скадовчани несли квіти.

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора