Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На щорічній прес-конференції Президент України відповів на найбільш нагальні питання

Дата: 18.12.2018 10:45
Кількість переглядів: 1141

Фото без описуУ неділю, 16 грудня, відбулася щорічна підсумкова прес-конференція Президента України Петра Порошенка. Захід тривав понад дві години, на якому Президент України відповів на найбільш нагальні питання, що турбують українське суспільство: чи потрібно було введення воєнного стану, хто блокує звільнення українських заручників Кремля і наскільки важливі для країни сільські листоноші.

На питання щодо доцільності введення воєнного стану Петро Порошенко зазначив, що оприлюднені в ЗМІ дані про потенційну загрозу лише десята частина від того, чим володіє він і рада нацбезпеки. «А як ви прокоментуєте, умовно кажучи, 80тисячний контингент, який з'явився біля нашого кордону? А як збільшення різке військової присутності в акваторії Азовскього моря? А як фактичну окупацію Керченської протоки, яка продовжується? І часткова окупація Азовського моря? Я маю про рейтинги говорити чи я як Президент і як Верховний головнокомандувач відповідно до своїх Конституційних повноважень маю діяти рішуче і ефективно?» - наголосив Президент. Одна зі складових реакції України - перемовини у Брюсселі. Петро Порошенко запевняє: у питанні кризи на Азові весь світ на боці України. Нині напрацьовується масштабний пакет санкцій. Мова йде, зокрема й про те, щоби заморозити газовий проект “Північний потік-2” і навіть про закриття проходу у міжнародні порти російських кораблів. Перші персональні санкції вже ввела Литва.

Щодо питання звільнення українських заручників та політв’язнів Президент заявив, що поки - діалогу з Росією немає на жодному рівні.Путін ігнорує запити на телефонні перемовини, і блокує звільнення українських заручників та військовополонених. «Те що вже рік ми не можемо звільнити жодного українського заручника з окупованих території, що ми не можемо звільнити жодного політв'язня з в'язниці Росії, жодного з території незаконно анексованого Криму полягає не в тому, що президент РФ спілкується чи не спілкується з Порошенко. Вона полягає в тому, що він не бажає їх звільняти. Він неодноразово демонстрував, що це залежить виключно від його навіть не політичної волі, а бажання - захотів звільнив, захотів ні» - наголосив Петро Порошенко.

Не дивлячись на тиск, заявив Президент, Україна далі прямуватиме курсом на повноцінне членство в НАТО і Євросоюзі. Для цього сьогодні підготовлений непоганий ґрунт, підкреслив глава держави. Проте, до вирішення абсолютно всіх внутрішніх проблем шлях не близький.  Аби захистити людей - втручатися доводиться навіть у справи, далекі від прямих своїх повноважень. Наприклад, вимагати включати опалення в окремих містах із непрофесійною владою та навіть ініціювати допомогу Укрпошті, щоб зберегти роботу сільських листонош. Петро Порошенко зауважив, що коли звільняють листоношу, який є для пенсіонера в селі не тільки людиною, яка приносить газети чи листи, а це є телеблогер чи блогер в соціальних мережах, і інколи телебачення, і інколи медична сестра, і інколи ті, хто може просто поспілкуватися, і, безумовно, в таких умовах права і свободи громадян будуть захищені.

На сьогодні за ініціативою Президента Уряд вже виділив 500 мільйонів для компенсації збитків Укрпошті. Після цього - процес звільнення листонош на селі має бути зупинений, а всі, кого позбавили роботи, мають повернутися до своєї справи. Завершив свій виступ Президент закликом до українців єднатися і разом боротися за позитивні зміни в країни, контролювати владу на місцях і самим відповідально ставитися до закону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора