Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’ятаємо подвиг наших героїв (до дня пам’яті Небесної сотні)

Дата: 21.02.2019 10:18
Кількість переглядів: 1226

Фото без опису     Фото без опису                Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом свободи, і революція 2013 року – Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи. На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

З метою увічнення громадянської і національної відваги, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, 20 лютого 2019 року у Скадовську, біля пам’ятного знаку «Загиблим за Україну» проведено мітинг-реквієм та відправлено поминальну панахиду.

Під час проведення мітингу до присутніх звернувся перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Павленко: «Трагічні події в Україні, починаючи з листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна Сотня. Ми завжди будемо в неоплатному боргу перед Героями, які стали символом Революції Гідності. Герої довели, що наш український народ – нескорений, а його дух незламний. Такий же героїзм виявляють сьогодні українські воїни і добровольці, які захищають незалежність і територіальну цілісність нашої держави на Сході України.

Українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

А ми будемо чекати миру, якого так прагнемо - заради нашого майбутнього, заради пам’яті Героїв, які ніколи не вмирають! Слава Героям Небесної Сотні! Слава Героям України! Україні Слава!». Також Сергій Павленко нагадав, що день 20 лютого 2014 року вважається початком російської агресії та навів слова з виступу Президента Європейської Ради Дональда Туска у Верховній Раді про те, що Європейський Союз визнає європейські прагнення України і вітає її європейський вибір.

Скадовчани поклали квіти до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну» та хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі.

Настоятель храму «Св. Юра Переможця» Української Греко-Католицької Церкви отець Володимир Цяпка відправив поминальну панахиду за загиблими. Присутні помолилися за вічний спокій Героїв Небесної Сотні, антитерористичної операції на сході України, всіх, хто поклав своє життя на алтар служіння рідній Батьківщині.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора