Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми бачимо підтримку і розуміння рішень України – Президент про реакцію західних партнерів щодо воєнного стану

Дата: 30.11.2018 09:43
Кількість переглядів: 1061

Фото без опису«Ми бачимо абсолютну підтримку і розуміння рішень, які були прийняті Воєнним кабінетом, РНБО, Президентом і вчора Верховною Радою. Окремо наголошую, що вчора, коли приймалося це рішення, ми твердо стояли на позиції із захисту конституційних прав і свобод громадян, включаючи і виборче право», - сказав Президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам, відповідаючи на питання, як західні партнери реагують на введення воєнного стану.

Глава держави розповів, що одразу після направлення Указу до ВР він розпочав консультації з міжнародними партнерами. Зокрема, першою зранку понеділка відбулася телефонна розмова з Генеральним секретарем НАТО, з яким було погоджено негайне проведення комісії Україна-НАТО, а також відбулося визначення позиції Альянсу по відношенню до акту агресії проти України. Комісія була негайно скликана і проведена, позиція чітко сформована.

Також відбулася розмова з Президентом Польщі Анджеєм Дудою, оскільки Польща представляє регіон в Раді безпеки ООН, і українська сторона звернулася з проханням внести негайно в порядок денний Радбезу питання щодо ситуації з агресією Росії проти України. За словами Президента, через дві години РФ внесла проект про ситуацію щодо порушення Україною кордонів РФ. «Питання Росії навіть не було поставлено в порядок денний. Наше питання було підтримано», - наголосив Глава держави.

Президент також провів телефонну розмову з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель і детально поінформував про ситуацію, що склалася. Президент звернувся з проханням, щоб це питання було обговорено в тому, числі і на Раді ЄС. Також ситуація в Азовському морі обговорювалась з Державним секретарем США, і в його заяві США абсолютно чітко підтримують позицію України і вимагають негайної деескалації, негайного звільнення моряків.

«І це є фактор поваги до України. Ми не просто переговорили, але отримали потужні сигнали в підтримку позиції України з усього світу», - зауважив він.

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора