Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Херсонці помолилися за Героїв, які не вмирають

Дата: 19.02.2018 09:36
Кількість переглядів: 521

Фото без опису      «Герої не вмирають!» − цими словами Україна чотири роки тому проводжала в останній путь своїх найкращих синів і дочок, тих, хто загинув за свою країну, для кого слова «гідність», «свобода», «справедливість», «Україна» були сенсом життя. Коли настав час вибору між свободою і рабством, справедливістю і тиранією, на Майдані пліч-о-пліч стали українці, вірмени, грузини, білоруси, татари. Їх об’єднала українська земля і непоборне бажання жити у вільній країні.

      Пам'ять полеглих у боротьбі за волю і кращу долю України сьогодні, 18 лютого, вшановували на Херсонщині.

      На Алеї Героїв Незалежної України, де встановлені таблички з портретами загиблих євромайданівців, відбувся міжконфесійний молебень за мир в Україні та панахида за загиблими у ході Революції Гідності.

    Звертаючись до присутніх настоятель Храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії УПЦ КП Ігор Семеніхін наголосив: «Ми сьогодні зібралися для того, щоб помолитися за наших героїв, героїв «Небесної сотні» за душі найкращих доньок і синів України. Ми їх шануємо за те, що вони виявили силу українського духу. Ворог наш, так званий «старший брат», на все розраховував: і на слабкість нашої армії, і на війну, і на зраду деяких церков, але не врахував силу українського духу, бо вона, та сила, – невидима. І «Небесна сотня» виявила силу українського духу. Тому в четверту річницю ми насамперед шануємо наших героїв».

       У спільній молитві взяли участь громадськість, духовенство, влада та сім'ї Героїв, які полягли під час буремних подій на Майдані. Усі присутні вшанували пам'ять загиблих під час подій 2014-го хвилиною мовчання.

      Сотні херсонців зібралися, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

     За душі полеглих героїв − янголів у тернових вінках –  щиро молилися всі присутні, після чого поклали квіти до пам’ятного знаку, загиблим героями України.

    Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора