Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Учасники АТО отримали відзнаки Президента

Дата: 09.02.2018 08:45
Кількість переглядів: 521

07 лютого 2018 року у виставковій  залі Скадовського районного будинку культури ім. Шевченка відбулися урочистості з нагоди вручення відзнаки Президента України "За участь в Антитерористичній операції" нашим землякам, які проявили мужність, патріотизм, відданість українському народу та зі зброєю в руках стали на оборону територіальної цілісності та суверенітету нашої держави.

Згідно Указу Президента України від 17 лютого 2016 року №53/2016 цей нагрудний знак  – відомча нагорода, яка вручається військовим, що брали безпосередню участь у бойових зіткненнях в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, боронили українську землю від російсько-терористичних військ.

На початку урочистих заходів присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто загинув в антитерористичній операції на Сході країни та схилив голови перед світлою пам'яттю полеглих Героїв, серед яких і наші земляки – Віталій Бєліков, Анатолій Олійник, Сергій Гливий.

            «Сьогодні, від імені голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва та від себе особисто, хотілося б привітати та відзначили тих, хто не шкодував свого життя та здоров’я у боротьбі за незалежність та цілісність України, адже саме Ви за першим покликом держави стали на її захист. Ця нагорода – це відзнака всього українського народу,  але тут є ваша мужність, ваш біль, страждання – все, що довелося Вам пережити. Ми це пам’ятаємо, знаємо і цінуємо Ваш героїзм. Дуже хотілося б, щоб більше ніхто і ніколи на українській землі не проходив випробувань, які Ви витримали і подолали, захищаючи нашу державу від ворожої армії окупантів, які прагнуть зламати дух волелюбного українського народу.

Нинішні нащадки хоробрих українських козаків із честю відстоюють нашу землю. Ваша мужність та відвага наповнюють наші серця і душі гордістю та вірою. Захищаючи свою Батьківщину, ви показали незламність духу та патріотизм, якого ще не бачив світ.  Щиро дякую вам за це. Бажаю всім захисникам, їх рідним та близьким злагоди та добра, міцного здоров’я, миру та життєвих гараздів»-зазначив у своєму вітальному слові Віктор Турик.

Бійці, які героїчно боронили незалежність нашої держави на Сході, за дорученням голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, отримали від голови районної державної адміністрації Віктора Турика високі нагороди: відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції», а присутні голови місцевих рад району та громадськість віддячили захисникам України букетами квітів.

Виступи кращих художніх колективів міста та району доповнили святкову атмосферу цього заходу.

Після урочистостей учасники антитерористичної операції на Сході України,

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора