Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинуватись, щоб стартувало звичне навчання

Дата: 09.08.2021 16:23
Кількість переглядів: 420

Фото без опису   Не всі школи Скадовського району з 1 вересня почнуть навчальний процес у звичному режимі. Новий навчальний рік не за горами.

   До його старту залишаються лічені дні. Чи всі навчальні заклади вже сьогодні цілком готові до повноцінної роботи, і чи зможуть наші діти навчатися у звичному режимі? Ці питання нині хвилюють і вчителів, і батьків. Адже, як відомо, згідно змін до постанови Кабміну №1236 від 9 грудня 2020 року «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", у разі переходу окремої області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки робота будь-якого навчального закладу буде можлива лише при наявності мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу. А ті навчальні заклади, що не зможуть забезпечити цього показника, перейдуть  до дистанційного режиму роботи.

На жаль, у Скадовському районі  масова вакцинація серед працівників закладів освіти є незадовільною. Роботу в звичному режимі можуть не розпочати заклади освіти - Лазурненської, Новомиколаївської, Долматівської громад.

У зв’язку з цим варто нагадати – вакцинацією нехтувати не слід. Адже урядова постанова чітко зазначає параметри необхідних профілактичних заходів з метою забезпечення своєчасної турботи про здоров’я і самопочуття усіх учасників навчального процесу. У той же час, як ми всі вже нещодавно переконались, перехід до дистанційного навчання створить додаткові незручності і труднощі як для педагогів, так і родин, де виховуються діти шкільного віку, а батьки працюють. А таких у нас більшість. Просимо освітян відповідально віднестися до заходів вакцинування, задля того, щоб навчальний процес у навчальних закладах розпочався у звичному режимі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора