Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Послуги служби зайнятості для мешканців сільської громади

Дата: 22.07.2021 16:03
Кількість переглядів: 346

              

 Ефективний метод комунікації з клієнтами – виїзні прийоми до територіальних громад, завдяки яким мешканці громади дізнаються про послуги служби зайнятості, актуальні вакансії ринку праці, отримують профорієнтаційні та консультативні послуги  тощо.

До речи, виїзні прийоми до територіальних громад району фахівцями Скадовської служби зайнятості здійснюються на постійній основі.

Так, 22 липня поточного року фахівцями Скадовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості - заступником директора, начальником відділу надання соціальних послуг Олександром Скрягою та завідувачкою сектору рекрутингу Ольгою Святохою було проведено виїзний прийом в с. Новомиколаївка для мешканців Новомиколаївської сільської територіальної громади.

На особистий прийом звернулось 5 громадян - мешканців села Новомиколаївка, які отримали консультації з питань пошуку роботи, реєстрації в службі зайнятості, порядку надання допомоги по безробіттю тощо. Присутніх ознайомили з електронними сервісами служби зайнятості, можливістю проходження професійного навчання за рахунок коштів Фонду, надано інформаційні матеріали з переліком професій за якими здійснюється навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Під час прийому мешканці отримали інформацію про роботу сектору рекрутингу: яким чином працюють рекрутери філії і яку допомогу пропонують з пошуку роботи. Також присутнім навели приклади успішного працевлаштування та ознайомили з актуальними вакансіями по Скадовському району.

Всі, хто звертався до фахівців служби зайнятості, отримали відповіді на поставлені запитання. Усім відвідувачам було роздано інформаційно-довідковий матеріал.

                                   

    Після завершення особистого прийому заступником директора філії Олександром Скрягою була проведена робоча зустріч з головою Новомиколаївської сільської територіальної громади Петром Гулим.

Під час зустрічі обговорювались проблемні питання щодо подолання безробіття членами громади, створення нових робочих місць, приділено увагу питанню організації громадських та тимчасових робіт. Також надано детальну інформацію про  можливість організації професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців.

Крім того, було наголошено про необхідність проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців та населення громади щодо переваг легальної зайнятості, тому що «тіньова» зайнятість призводить до ненадходження податків до місцевих бюджетів, які б направлялись на реалізацію програм соціально-економічного розвитку, програм охорони здоров’я, освіти та соціального захисту тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора