Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗВЕРНЕННЯ Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2021 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні

Дата: 19.04.2021 16:40
Кількість переглядів: 769

      до місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій

 

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

 

            Щороку 28 квітня відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 у нашій країні відзначають День охорони праці. Цьогоріч в Україні Всесвітній день безпеки та охорони праці на робочому місці  2021 пройде під гаслом – Передбачати, готуватися та реагувати на кризи - ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР.

 Пандемія COVID-19 змусила уряди, роботодавців, робітників та населення в цілому зіткнутися з безпрецедентними проблемами щодо вірусу та багатьох наслідків, які він справив на світ праці. Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР) для підвищення стійкості для подолання криз зараз і в майбутньому, спираючись на отримані уроки та досвід зі світу праці.

З моменту виникнення глобальної кризи на початку 2020 року, пандемія COVID-19 мала глибокий вплив скрізь. Пандемія охопила майже всі аспекти світу праці, починаючи від ризику передачі вірусу на робочих місцях і закінчуючи ризиками безпеки та гігієни праці, що виникли в результаті заходів щодо пом'якшення поширення вірусу. Перехід до нових форм організації роботи, таких як широка залежність від дистанційної роботи, наприклад, відкрив багато можливостей для робітників, але також створив потенційні ризики щодо безпеки та гігієни праці, зокрема психосоціальні та насильство.

Всесвітній день охорони праці 2021 зосереджений на використанні елементів системи безпеки та гігієни праці, як це визначено в Конвенції про сприяння безпеці та гігієні праці 2006 р. (187). У звіті про Всесвітній день розглядається, як поточна криза демонструє важливість зміцнення цих систем охорони праці, включаючи служби охорони праці, як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

МОП скористається цією можливістю для підвищення обізнаності та стимулювання діалогу щодо важливості створення та інвестування в стійкі системи охорони праці, спираючись на регіональні та національні приклади щодо пом'якшення та запобігання розповсюдженню COVID-19 на робочому місці.

  Керівництво Скадовської районної державної адміністрації закликає всіх долучитися до проведення заходів з нагоди Дня охорони праці та забезпечити широку інформаційну кампанію.У рамках підготовки до відзначення Тижня охорони праці схвалено План заходів, яким передбачено проведення на кожному підприємстві, в  установі, організації Скадовського району комплексу заходів, а саме: семінарів, конференцій, виставок, „круглих столів", дискусій, для покращення обізнаності та стимулювання діалогу щодо важливості створення стійких систем БЗР та інвестування коштів у них.

Пропонуємо вшанувати пам'ять працівників, які загинули на виробництві, відвідати сім'ї потерпілих, вишукати можливості для надання їм допомоги у розв'язанні матеріальних, соціально-побутових або інших проблем.

 Доцільно також організація та проведення на підприємствах конкурсів на безпечне робоче місце, виробничу дільницю, за підсумками відповідних оглядів-конкурсів заохотити працівників за активне сприяння підвищенню рівня безпеки та поліпшенню умов праці, виявлену ініціативу й плідну роботу в цих напрямках.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора