Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проблемні питання Скадовської центральної міської лікарні

Дата: 04.02.2021 16:55
Кількість переглядів: 572

       04 лютого 2021 року під головуванням голови районної державної адміністрації Світлани Покутньої, за участю заступника голови районної державної адміністрації Валентини Головатої, керівника апарату районної державної адміністрації Андрія Кириченка, голови Скадовської територіальної громади Олександра Яковлєва, головного лікаря Комунального некомерційного підприємства  «Скадовська центральна міська лікарня» та представників структурних підрозділів РДА, відбулось засідання  робочої групи з питань діяльності закладів охорони здоров`я в Скадовському районі.

            На засіданні було розглянуто ряд питань щодо покращення роботи Комунального некомерційного підприємства «Скадовська центральна  міська лікарня», а саме необхідно придбати наступну медичну апаратуру для боротьби з COVID-19:  Рентгенівський апарат пересувний (палатний) цифровий, неінвазивну систему вентиляції (ВІРАР/СРАР), апарат ШВЛ високого класу, флюорограф цифровий. Немає потреби в придбанні лікарських засобів.          На даний час існує потреба у лікарях наступних спеціальностей: лікар  анестезіолог-реаніматолог, лікар-рентгенолог, лікар-педіатр, лікар-терапевт, лікар УЗД та інші. За словами головного лікаря вирішення зазначеного питання ускладнюється відсутністю службового житла для лікарів.

            Олександр Яковлєв довів членам наради, що протягом 2021 року одній, а можливо і двом сім?ям лікарів з місцевого бюджету будуть виділені кошти на придбання службового житла. Наша міська лікарня має бути однією з кращих, як за наявності сучасного обладнання так і медичного персоналу.

    Також розглядались питання оснащення пандусами відділень стаціонару лікарні та спроможність осіб з інвалідністю безперешкодно пересуватись у самих будівлях лікарні для недопущення розірвання договорів з Національною службою здоров?я України. Необхідність виділення коштів з місцевого бюджету для проходження медоглядів вчителями та вихователями дитячих садків. Під час стаціонарного лікування населення району має безкоштовно отримувати від КНП «Скадовська ЦМЛ» визначений обсяг медичних послуг згідно пункту 8 додатку № 31 до Договору за пакетом медичних послуг «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19 спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2».

           Світланою Покутньою було запевнено всіх членів наради, що питання надання належної медичної допомоги населенню Скадовського району перебуває на щоденному контролі районної державної адміністрації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора