Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МАРАФОН ЗДОРОВИХ ЗВИЧОК: Рухаюся щогодини

Дата: 02.12.2020 11:43
Кількість переглядів: 253

Фото без опису          Скільки годин на день ти проводиш сидячи? Якщо ти працюєш або ж навчаєшся вдома, то напевно більш ніж достатньо.

Пройдемося?) Піднімися прямо зараз і походи своїм домом чи офісом. А ще постав собі на телефоні чи на смарт-годинник нагадування щогодини вставати хоча би на пару хвилин.

Дуже часто під фізичною активністю ми уявляємо обов’язково похід в спортзал чи професійні заняття спортом вдома. І відмовляємося, навіть не почавши. Натомість просто піднятися і пройтися за чаєм або трішки понахилятися чи поприсідати — вже легка фізична активність.

А тепер давай порахуємо: якщо ти активний приблизно 16 годин на добу та рухаєшся 2 хв щогодини, отримуємо 32 хв легких фізичних навантажень на день. Якщо можеш більше — роби! 5-хвилинні перерви в русі щогодини допомагають витратити 1000 додаткових калорій на тиждень.

Регулярні фізичні навантаження можуть знизити високий артеріальний тиск, допомагають контролювати вагу та зменшують ризик серцевих захворювань, інсульту, діабету 2 типу та різних видів раку — все, що робить нас більш вразливими до COVID-19. А ще доведено: якщо ти регулярно виконуєш вправи, то маєш менший рівень стресу, загострюється пам’ять і концентрація, покращується самооцінка.

Долучайся до марафону здорових звичок #ЗдороваУкраїна і роби разом із нами щодня маленькі кроки для свого здоров’я.

#ЖивуЗдорово


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора