Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День українського добровольця

Дата: 13.03.2020 16:30
Кількість переглядів: 430

Фото без опису     14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Це державне свято установлено 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою посилення уваги та турботи суспільства до учасників добровольчих формувань, нагадати українцям про те, що, об’єднаний спільною справою народ, не можна ані подолати, ані сплюндрувати, ані знищити.

Вперше відзначили у Скадовському районі «День українського добровольця», захід підготували та провели творчі колективи комунального закладу «Скадовський районний будинок культури ім. Шевченка».

Це свято тих, хто кинувши колишнє мирне життя, відправився на Схід, виконав і продовжує виконувати свій борг, пишучи нову переможну історію української нації. Воно присвячене тим, хто п’ять років тому не побоявся взяти в руки зброю і піти боронити рідну землю, та всім, хто протягом вже кількох сотень років завжди, коли виникає загроза для нашої України, сміливо йде в бій за її цілісність та незалежність.

Українські добровольці - це справжні лицарі сили, духу, добра та відданості, люди доброї волі, які витрачають свій вільний час, талант, енергію, чисті помисли на благо суспільства, при цьому не чекаючи винагороди за свої справи. 

Сьогодні більшість добровольців вже у формі української армії продовжують захищати рідний край від загарбників. Саме завдяки їм ми живемо у мирному регіоні і не відчуваємо повною мірою від гомону війни, що йде на нашій Україні, - наголосила голова районної державної адміністрації Світлана Покутня. Ми можемо радіти сонцю чи дощу, ми маємо можливість займатися повсякденними та звичними справами: ходити на роботу, вирішувати свої турботи і вирішувати, власне, проблеми нашої країни, змінюючи її на краще. Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони ще раз доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.

Впевнені, що спільними зусиллями ми зможемо очистити святу українську землю і об’єднати весь український народ. Прийміть щирі вітання та побажання, бути завжди принциповими у своїх переконаннях та пліч-о -пліч боротися за територіальну цілісність і незалежність України.

Щастя Вам наші лицарі, Божої ласки та козацького здоров’я!

Слава Україні! Слава Українським Добровольцям!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора