Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Оприлюднено середні суми знижок за опалення за грудень

Дата: 24.01.2020 11:55
Кількість переглядів: 277

   Середня сума знижки в платіжці за послугу з централізованого опалення по абонентам області в розрізі квартир складе: 131,52 грн. для однокімнатних квартир, 174,19 грн. для двокімнатних квартир 233,07 грн. для трикімнатних квартир. Таку інформацію оприлюднив Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації. Згідно з повідомленням, загалом теплопостачальними підприємствами Херсона та області за грудень 2019 року проведено перерахунки 85 989 абонентам. Відповідні дані в розрізі підприємств розміщено на їхніх інформаційних стендах, на офіційних сайтах та наданих платіжках.

Нагадаємо: Урядом України прийнято постанову від 24 грудня 2019 року №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу». Вищевказана постанова доведена до виконання підприємств.

Так, за грудень 2019 року підприємствами теплоенергетики області нарахування за спожиту теплову енергію та послугу з централізованого опалення було здійснено за діючими тарифами із застосуванням коригуючого коефіцієнта (від 0,844 до 0,96) для врахування зміни ціни природного газу (від 4276,6958 грн/тис.куб.м без ПДВ до 4433,89 грн/тис куб м без ПДВ).

Важливо, що відповідно до вимог вищезазначеної постанови перерахунок можливо виконати лише з врахуванням зниження ціни природного газу, проте без врахування змін вартості послуг з транспортування та його розподілу, росту ціни електроенергії (з урахуванням вартості послуг з постачання, тарифів на послуги з передачі та розподілу електроенергії) екологічного податку, росту тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення.

Крім того повідомляємо, що 29 січня о 12 годині в приміщенні облдержадміністрації (І поверх, зал засідань) відбудеться прес-брифінг для представників ЗМІ за участі заступника голови ОДА Сергія Козиря, на якому будуть присутні представники теплопостачальних підприємств.

Автор: Андрій Соков, Управління суспільних комунікацій Херсонської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора