Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Під керівництвом голови районної державної адміністрації спланували заходи з нагоди святкування Хрещення Господнього та відзначення Дня Соборності України

Дата: 18.01.2018 14:27
Кількість переглядів: 772

Фото без опису17 січня 2018 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика відбулося засідання оргкомітету з питань підготовки та святкування в районі Хрещення Господнього та відзначення Дня Соборності України.
У засіданні взяли участь представники районної державної адміністрації та відділу культури, молоді та спорту районної державної адміністрації,  міської та районної рад, КЗ «Скадовський центр ПМСД», Скадовської станції екстреної медичної допомоги, КЗ «Центральна районна лікарня», Скадовського відділення Новокаховського відділу поліції ГУНП України в Херсонській області, районного сектору ГУ ДСНС України у Херсонській області, РБК імені Т.Г. Шевченка, релігійних конфесій району. На зустрічі був обговорений та затверджений районний план святкувань.

Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан (Ордан, Ардан), або Водохреща. Православні та греко-католицькі християни відзначають його 19 січня.   З ним пов'язують хрещення на Йордані Христа. За давньою традицією, церемонія освячення води відбувається під відкритим небом. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. Також стало всенародною традицією купання на Водохреща, занурення у святу воду, щоб очиститися від гріха. Після того, як священник освятить воду в ополонці, охочі, промовляючи молитву і хрестячись, занурюються з головою три рази. Суть обряду полягає в тому, що віруючі готові піти за Христом, приймаючи хрещення і християнську віру. 

 19 січня 2018 року об 11.30 годині на центральної набережної міста, поряд з Фестивальною площею, почнуться заходи з нагоди святкування Хрещення Господнього: виступи аматорських колективів районного будинку культури          ім. Шевченка, освячення води священниками релігійних конфесій району. З метою створення безпечних та зручних умов для населення на набережній будуть встановлені намети для перевдягання, забезпечено чергування працівників районного сектору ГУ ДСНС України у Херсонській області, співробітників поліції та медичних працівників. Всі бажаючі зможуть зігрітися гарячим чаєм. Тож, запрошуємо всіх скадовчан та жителів району долучитися до святкування Хрещення Господнього та взяти участь у зимовому купанні в освяченій воді Джарилгацької затоки.

22 січня 2018 року о 12.00 годині на Соборній площі міста відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут. Запрошуємо колективи організацій, підприємств та установ району приєднатися до відзначення вищезазначених свят. Всі бажаючі можуть долучитися до флешмобу, який буде присвячений проголошенню 22 січня 1919 року Акту Злуки (об’єднання) Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Просимо забезпечити наявність рушників та української символіки. Збір учасників делегації об 11.45 годині біля міської ради та біля дитячо-юнацької спортивної школи, в залежності від напряму руху Вашої делегації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора