Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Воєнний стан покликаний також посилити захист узбережжя Азова від штурму з моря – Президент

Дата: 30.11.2018 09:47
Кількість переглядів: 1076

Фото без описуПрезидент Петро Порошенко детально пояснив мотиви та послідовність дій української влади щодо введення воєнного стану в нашій державі.

«Сьогодні вже офіційно, на підтвердження нашої розвідувальної інформації, російський ТАСС повідомив про встановлення нових ракетних дивізіонів в Криму. Що вони там роблять?»,  - сказав Президент на зустрічі з управлінським активом Чернігівщини під час представлення нового очільника області. При цьому Глава держави зазначив, що в чотири рази збільшилася чисельність ворожих збройних сил, яка розміщена вздовж кордонів України, включаючи далекобійну артилерію, танки, ударні та розвідувальні літаки.

«Це зрозуміло усьому світові, крім окремих безвідповідальних представників української опозиції», - зазначив Петро Порошенко.

Введення воєнного стану покликано захистити українського воїна, щоб «воїн діяв під захистом закону». «Щоб не втрачати ні хвилини у випадку відкритої повномасштабної наземної воєнної агресії, коли буде усе задіяно, починаючи від мобілізації і закінчуючи функціонуванням штабів територіальної оборони, створення Ставки Верховного Головнокомандувача», - додав Президент.

«Захистити людей – це наша основна мета. Не дати далі прорватися агресору і змусити його заплатити високу ціну за таке безвідповідальне рішення», - сказав Глава держави.

Президент зазначив, що воєнний стан покликаний також і посилити захист узбережжя Азовського моря для того, щоб не допустити штурму з моря.

«Вони (росіяни – ред.) перекидають зараз з усіх флотів в Чорне і Азовське море. Скажіть, виправдано було рішення Президента про запровадження воєнного стану? Очевидно. Навпаки, було б безвідповідально, якщо б ми не діяли відповідним чином», - сказав Президент про ситуацію в Азовському морі.

Президент також застеріг, що країна-агресор активно продовжує використовувати дезінформацію з метою дискредитувати дії української влади.

«Крім воєнного стану, крім загрози агресії, у нас ще є ризики активного підспівування Москві нашими популістами. От сьогодні Путін  проголосив, що  розстріл українських кораблів – це провокації української влади», - зазначив Петро Порошенко.

«Ну як? А потім думаєш – коли були події в Солсбері, хіба вони по-іншому говорили? Так само брешуть. А гасло «их там нет»? Так само брешуть. Нам це все зрозуміло. А як це переспівують окремі українські політичні партії, які на окремих каналах вчора намагалися довести, що українці самі винні – чому вони туди послали кораблі?», - сказав Президент.

«Так це наше море, це наші порти. І ми ніколи не будемо питати дозволу як нам ходити по своїй території», - підкреслив Петро Порошенко.

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора