Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Африканська чума

Дата: 10.08.2018 09:21
Кількість переглядів: 1150

                         8 серпня 2018 року в районній державній адміністрації, під керівництвом голови районної державної адміністрації Турика В.А., відбулося термінове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) в зв’язку з тим, що в одному з приватних домогосподарств в с. Приморське відбувся падіж свиней, встановлений діагноз - африканська чума. У засіданні взяли участь керівники обласних і районних служб, управлінь та організацій, керівники сільськогосподарських підприємств які займаються свинарством. На засіданні комісія  визначила  епізоотичним  вогнищем с. Приморське.

Встановлена  зона  захисту  в радіусі 3 кілометри, яка межує з епізоотичним вогнищем, до якої увійшли свинотоварна ферма  СТОВ “Більшовик” Приморської сільської ради, с. Озерне Антонівської сільської ради.

Визначена зона спостереження (нагляду) в радіусі 7 км. від зовнішніх меж зони захисту, до якої входять: с. Антонівка, ДПДГ інститут рису, с. Улянівка,  с. Новоукраїнка, с. Дарівка, с. Гостроподолянське, с. Благодатне, м. Скадовськ.

Комісія затвердила «План заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання африканської чуми свиней на території Скадовського району Херсонської області», персональний склад робочих груп та спеціалістів задіяних служб для виконання планів.

Встановлені карантинні пости та забезпечено їх функціонування строком на 40 діб, починаючи з 08 серпня 2018 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора